Tarih: 08.03.2024 16:11

BAŞKAN GÜRAY'DAN 8 MART MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

 

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Güray, mesajında, “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve topluma yön veren kişidir” dedi.

Başkan Güray, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Kadınlar hayat serüvenimizin her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır.

Aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, ülkemizin gelişmesinde ve çağdaş düzeye ulaşmasında önemli bir yere sahiptir. Toplumumuzda var olan güçlü aile bağları, aile bireylerinin birbirine gösterdiği sevgi, saygı ve anlayış kadınlarımızın eseridir. Millet ve Devlet yapımızın odağında yer alan tüm zor şartlarda fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve topluma yön veren kişidir. Öte yandan kadına yönelik şiddetin halen toplumsal bir sorun olarak ülkemizde varlığını sürdürmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Kadına şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.

Yine dünyanın mazlum coğrafyalarında pek çok kadın yaşanan saldırılar ve baskılar nedeniyle beslenme, sağlık, eğitim ve barınma haklarından mahrum bırakılmış durumda. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, vicdanları harekete geçiren bir duyarlılığa vesile olmasını ve savaş, şiddet, yoksulluk nedeniyle mağdur olan nice kadına umut olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Yüzyılı, kadınlarımızın da yüzyılı olacak diyorum. Hep birlikte el ele omuz omuza verip, ‘Hep Yeni Hep İleri’ diyerek azimle çalışacağız, başaracağız. Bu vesileyle medeniyetin, hayatın ve emeğin kurucu gücü olan kadınların toplumumuzdaki önemini ve katkılarını bir kez daha takdir ediyor, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —