Tarih: 03.04.2024 12:39

Bayram Üstü Van Esnafına Darbe. Şehir savaş alanına döndü

Facebook Twitter Linked-in

Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkanı Adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi üzerine yapılan protestolar gece geç saatlere kadar sürdü.

Olaylar sırasında göstericiler cadde ve sokaklara büyük zarar verdi. Belediye ekipleri caddelerdeki çöpleri temizlemek için sabah saatlerinde çalışma başlattı. Sokakların son halinin ortaya çıktığı yeni görüntülerde esnafın kepenk açmaması dikkat çekti.

DEM Partili adayın 'seçilmemiş' sayılmasına protestolarda esnaf kepenk açmadı

Dem Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına itiraz etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 89 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “2 Nisan 2024 Salı günü izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren; Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 10 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 89 şüpheli gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam ediyor.”

Olayların ardından Van ve Bitlis'te 15 gün boyunca gösteri ve yürüyüş yasağı kararı alındı. Karar kentlerin valilikleri tarafından duyuruldu. Siirt'te de çıkan olaylar nedeniyle 1 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DEM Partili adayın 'seçilmemiş' sayılmasına protestolarda esnaf kepenk açmadı

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —