Tarih: 08.10.2023 00:11

Devlet Hastanesi'nde verilen yemeklerden şikayet

Facebook Twitter Linked-in

Urfa'daki Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde çalışan sağlıkçılar, çarşamba günü başladıkları eylemle yemeklerin düzeltilmesini istedi. Sağlık çalışanları, hastanede sunulan yemeklerin hem lezzetsiz hem de miktarının yetersiz olduğunu belirtti. Bu nedenle, yemek boykotu ile taleplerini dile getirdiler.

‘EKMEK BAYAT, YEMEKLER AŞIRI KÖTÜ’

500 yataklı hastanede yemeklerle ilgili yaşanan sorunları anlatan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) İş Yeri Temsilcisi Salih Kösedağ, “Yemekler aşırı kötü geliyor, doyurucu olmuyor, ekmekler de bayat. Büyük ihtimalle kullandıkları ürünler sağlıklı değil. Çünkü yemekten sonra personelin yüzde 80’nin midesi ekşiyor” dedi. Delege Seçimine Giremedi!

Boykota katılımın yüzde 70-80 civarında olduğunu ifade eden Kösedağ, “Ben iş yeri temsilcisiyim. Ayrıca hemşireyim. Ben artık mide koruyucusuyla yaşıyorum. Birçok arkadaşımız da bu durumda. Yemekten sonra herkes rahatsız. 3 gündür yemek olayını dışarında siparişle hallediyoruz” diye konuştu.

‘YETKİLERLE GÖRÜŞTÜK AMA ÇÖZÜM OLMADI’

Boykota katılan sağlık çalışanı A. Demir de yemeklerle ilgili şunları aktardı: “Son zamanlarda gelen yemekler çok kötü. Yağdan mı, kullanılan yiyeceklerden mi bilmiyorum ama yedikten sonra midemiz rahatsızlanıyor. Ayrıca menüler de çok az. Tabldot şeklinde gönderiyorlar. İçeriği hem çok az hem de yenilecek gibi değil. Her açıdan kötü.”

Konuyla ilgili yetkililerle görüşülmesine rağmen çözüm sunulmadığını söyleyen Demir, “Bir de sağlık bu, çalışanlarına böyle, gerisini siz düşünün” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —