Tarih: 11.01.2024 10:31

Üsküdar Belediyesi akıl tutulması yaşıyor. Hastane yıkmak nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Başkent Üniversitesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı 8 katlı hastane binasının son 4 katının izinsiz olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı. Yıkım sırasında bir inşaat işçisi Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz'a saldırdı. Binanın üst katındaki iç duvarlar yıkılmaya başlandı ve Üniversitesi Hastanesi yazısı indirildi. Ancak Ankara 5. İdare Mahkemesi, yapının Çankaya Belediyesi tarafından yıkılmasına, "yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz gelişmeler üzerine yasanın gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını, yürütmeyi durdurma kararını anlamının mümkün olmadığını belirterek karar ellerine geçer geçmez gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Yürütmeyi durdurma kararı

Ankara 5. İdare mahkemesinin oy birliği ile aldığı yürütmeyi durdurma kararı şöyle: "Mahkememizin, 22.9.2000 günlü kararında yürütmenin durdurulması isteğinin davalı idarenin savunmasının alınmasından sonra inceleneceği belirtilmiş ise de, 20.10. 2000 günü davacı tarafından dosyaya sunulan yazıda davalı belediyenin yıkıma başladığı anlaşıldığından bu somut durum ile davanın hukuki niteliği itibarıyla dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulması isteğinin davalı idarenin savunması alınıncaya kadar, ya da yasal süresi geçinceye kadar kabulüne oy birliği ile karar verildi."

Kaçak yapılara geçit yok

Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, hukuksuzluğun hat safhada olduğuna dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı: "Yıkım için olay yerine gidişimizden itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk yetkilisi orada bulunuyordu. Bu görevli çalışmalara geçit vermedi. Bu tamamen Çankaya Belediyesi'nin işi. Büyükşehir Belediyesi görevlisinin orada bulunmaması gerekirdi. Zaten olay da Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tutumu nedeniyle buraya geldi. Biz üniversiteye Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde değişikliğe uğratılan Nazım İmar Planı'na göre değil, eski 1/5000'lik plana ve 1/1000'lik uygulama imar planına göre izin verdik. Hukuksuzluk hat safhadadır. Bizim hiçbir şekilde kimseye husumetimiz yok, yansız olarak vatandaşa hizmet vermeye çalışıyoruz. Kaçak yapıların peşini bırakmayacağız"

Belediye başkanına saldırı

Yıkım sırasında hastane önünde bulunan Haydar Yılmaz'a, üniversite hastanesi inşaatının şantiye şefi olduğu bildirilen bir işçi "siyasi şov yapıyorsunuz" diyerek yumruk atmaya çalıştı. Yılmaz, korumaları ve Çankaya Belediyesi Zabıta memurları tarafından arabasına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılırken, saldırgan işçi taksiye binerek kaçtı. Olaydan sonra polis hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —