Tarih: 09.01.2024 12:06

Van'lı Şair yazar Leyla Mihrinaz Engin okurlarıyla buluşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Van Yazarlar ve Şairler Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği Van Şubesi işbirliği ve İpekyolu Belediyesi’nin katkılarıyla 11-14 Ocak tarihleri arasında İpekyolu Sanat Galerisi'nde 1'nci Van Yerel Kitap Fuarı düzenlenecek. 

“Okumak Keşfetmektir” sloganıyla 11-14 Ocak tarihlerinde düzenlenecek fuara katılacak olan gazetemiz yazarı şair yazar Leyla Mihrinaz Engin, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacak. 

65 YAZAR-ŞAİR OKURLARIYLA BULUŞACAK

Simer Yayınevi Yönetmeni şair yazar Leyla Mihrinaz Engin, “Yayıncı ve yazar olarak dört yıldır ülkenin birçok şehrinde kitap fuarlarına katıldım. Her fuarda şehrin yerel yazarlarına bir stant ayrılır. Gidip kendileriyle tanışmayı nezaket bildim. Ne yazık ki sürekli bir yakınma hali gördüm. Kendi memleketlerinde yeterince ilgi alaka görmediklerini kırgın olduklarını dile getirdiler. Van bir ilke imza attı. Van Yazarlar ve Şairler Derneği ile İpekyolu Belediyesi'nin destek ve uğraşları sonucu yaklaşık 65 yazar ve şair dört günlük bir kitap fuarında okurlarıyla buluşacak. Oldukça değerli bir etkinlik, buluşma ve yazarlara sunulan bir jesttir. Yazar ile şairler yapıları gereği insanlık ve dünya için kaygı, sorumluluk hisseden insanlardır. Bu vesileyle okur,  yazar ve eser icra ederler. Eserlerini halkla buluşturmaları oldukça değerli ve onure edicidir. Şehirlerarası okumada 72. sırada olan Van'da yaklaşık beş yıldır kitap fuarı düzenlenmiyordu. Yayınevi olarak gittiğim şehirlerde nedenini sorduklarında verdiğim cevap maalesef bürokrasinin ilgisizliği, politik kaygılar ve halkın cahil kalmasının istendiği şeklinde oldu. Büyükşehir vasfını kazanmış şehrimizin şehirlerarasında kültürel anlamda geri kalması son derece üzücüdür.  Biz yazarlar,  kitabın öncülüğüne, gücüne kanaat etmiş insanlarız bu uğurda yazmayı ve okumayı son derece önemli buluyoruz.  Okumak insanı özel ve güzel yapar. Nitelikli yapar. Sabırlı, öngörülü, özverili, özgüvenli,  mutlu ve hoşgörülü yapar. Okumak: insan ilişkilerini insanî yapar. Saygılı, nezaketli ve başarılı yapar. Okumanın faydaları saymakla bitmez. Dileğim,  Van'da yerel yazarlar için düzenlenen kitap fuarının diğer tüm şehirlerdeki STK ve Belediye sorumlularına örnek olması, sanatçının hak ettiği değeri bulması ve eserlerin okuyucuya ulaşmasıdır. Tüm Vanlıları bu özel ve güzel etkinliğe bekliyoruz. Emek veren ve gerçekleştiren paydaşları tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.  Kitap dostu dostumdur” şeklinde konuştu.

“UZUN ZAMANDIR HASRET KALDIĞIMIZ KİTAP FUARIYLA BULUŞUYORUZ”

Son yıllarda ülkemizin dört bir yanında birçok fuara katılarak Van’ı en güzel şekilde temsil eden Engin, “Bu zamana kadar onlarca kitap fuarına katılarak Van’ımızı en güzel şekilde temsil ettik. Özellikle 2023 yılında yaklaşık 15-20 fuara katılarak Van’ımızın kültür, sanatına katkı sunmanın gururunu yaşadım. Biz Van’ın kültür ve sanatının daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Van’ımızın güzelliklerini dört bir yana duyurmak için yazıyoruz. Bundan sonrada ülkemizin dört bir yanında düzenlenen kitap fuarlarına katılarak ilimizi anlatmaya, yazmaya devam edeceğiz. Okumanın ne kadar önemli olduğunu insanlarımıza daha çok anlatmamız gerekiyor. Onun için ülkemizin ve ilimizin her köşesinde insanlarımızla bir araya gelerek okuma alışkanlığını arttırıyoruz. Uzun zamandır hasret kaldığımız kitap fuarı nihayet Van’da düzenleniyor. 11-14 Ocak tarihlerinde Van’da gerçekleştirilecek kitap fuarında okurlarımızla buluşarak kitaplarımızı imzalayacağız. Tüm okurlarımı ve kitap dostlarını 11-14 Ocak tarihlerinde İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’ne bekleriz. Umarım ilimizde kitap fuarlarının sayısı her geçen gün artar” dedi.

 

Van sesi Gazetesi: EVREN DOĞRUER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —