Bişar ULUTAŞ


Vali'nin 2.5 aylık performansı…

Vali'nin 2.5 aylık performansı…


Van Valisi Murat Zorluoğlu 2.5 ay önce Elazığ'dan Van'a atandı. Kentimize yeni atananlar genelde göz hapsine alınır. Acaba nasıl biri? Çalışır mı? Performansı ne düzeyde?
  Vali Zorluoğlu da geldiğinde meraklı sorular, sohbetler arasında gezinip durdu.
Ancak 2.5 aylık süre zarfında, yanıtlar genelde olumlu oldu.
   'Bu vali çalışkan biri', 'Kurum müdürlerini sürekli çalıştırıyor', 'Performansı iyi düzeyde' gibi yanıtlar kulaktan kulağa gezindi.
İşte Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentimizdeki yerel ve yaygın basın mensupları ile Pazar günü kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
   İçeri girerken tüm basın mensupları ile tek tek tokalaşan ve sıcak bir ilgi gösteren Vali Zorluoğlu, kahvaltı sonrası yapılan çalışmaları dile getirdi.
   Söz konusu toplantıya Vali Zorluoğlu'nun yanı sıra; Vali Yardımcıları Sinan Aslan, Mehmet Parlak, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da katıldı.
Konuşmasının başında ailesi ile birlikte Van'ı oldukça sevdiğini belirten Vali Zorluoğlu, "Van'a vali ve belediye başkan vekili olarak atandım. Ama aynı zamanda bu şehrin de bir sakini olarak geldim. İnanın çok samimi söylüyorum ben de ailem de Van'ı çok sevdik. Bu şehrin güzelliklerini biz de tattık" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerle yapacağı toplantıların periyodik olarak devam edeceğini söyleyen Vali Zorluoğlu, yapılan çalışmaları anlattı.
   Vali olarak geldiği günden beri eğitim konusuna ayrı bir önem atfettiğini söyleyen Vali Zorluoğlu, eğitim camiasındaki isimler ve yöneticilerle dört kez bir araya geldiğini, sorunların tespit edildiğini, hedeflerin koyulduğunu ifade etti.
Van'ın yüzde 40'ında ikili eğitim-öğretim olduğunu anlatan Zorluoğlu, hedeflerinin 2020'ye kadar tam gün eğitime geçmek olduğunu anlatarak, okullaşma ve güvenlik sorunu konusunda da her türlü çalışma ve tedbirin alındığını söyledi.
   Eğitim başlığından sonra, sağlık konusunda görüşlerini açıklayan Vali Zorluoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, ilçelerde yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımları konusunda da bilgi verdi.
  Daha sonra kentin kültür ve turizm konusundaki çalışmalara değinen Zorluoğlu, özellikle İranlı turistler konusuna ayrı bir parantez açtı.
   Kapıköy'den 2016'da yılında toplam 271 bin kişinin giriş yaptığını, ancak 2017'nin 8,5 aylık süresinde ise 334 bin kişinin giriş yaptığını anlatan Zorluoğlu, yılsonuna kadar 400 binden fazla turistin Van'a giriş yapmış olacağına inandıklarını dile getirdi. 70 milyar dolarlık İran pazarına daha kolay ulaşmak için Kapıköy'ün büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Vali Zorluoğlu, Kapıköy'deki modernizasyon çalışmalarının da 2018'de tamamen biteceğini söyledi.
  Konuşmasında Van Kalesi'nin güneyindeki eski şehirde bulunan tarihi yapıların restorasyonu konusuna da değinen Vali Zorluoğlu, Urartu Müzesi'nin de yılbaşında hizmete açılmasını umduklarını anlattı.
  Van'daki istihdam konusuna da vurgu yapan Zorluoğlu, özellikle Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeki rakamların iç açıcı olmadığını anlattı. OSB'de 109 firma olduğunu ve 2 bin 500 kişinin çalıştığını söyleyen Vali Zorluoğlu, söz konusu rakamın Van için kabul edilir bir rakam olmadığını anlattı.
   Kurubaş yolu üzerinde hizmette olan Tekstilkent ile ilgili de konuşan Vali Zorluoğlu, fabrikalarda yaklaşık bin 200- bin 300 kişi çalıştığını, önümüzdeki süreçte istihdam sayısının artacağı müjdesini verdi.
  Van'da en çok konuşulan konulardan birinin Van Çevre Yolu olduğunu anlatan Vali Zorluoğlu, söz konusu yolun tamamlanması ile birlikte başta İpekyolu olmak üzere birçok yolun rahatlayacağını ve kentin ulaşımının rahatlayacağını dile getirdi.
Alaköy'de yapımı süren Et ve Süt Kurumu'nun da 2018'de tamamlanacağını anlatan Vali Zorluoğlu, söz konusu tesislerin hayvancılık sektörüne de olumlu katkı sunacağını dile getirdi.
    Yeni Van Şehir Stadyumu konusunda da Gençlik Spor Bakanı ile görüşeceğini anlatan Zorluoğlu, "Stadyum yeni yerinde mi yapılacak, şehir dışında mı yapılacak, bu konuyu bizzat Spor Bakanı ile görüşeceğim. Vekillerimiz de bu konuyu takip ediyor. İnşallah bu sorunun çözümü için de en yakın süre içinde adım atacağız" dedi.
   Vali Zorluoğlu, konuşmasının uzadığını gördüğünde, bazı başlıkları atlayarak ve özetleyerek anlatmaya devam etti.
   Özellikle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin son zamanlardaki performansının vatandaş tarafından da takdir edildiğini vurgulayan Zorluoğlu, kentin yol çalışmaları konusunda önemli bir aşama kat ettiğine işaret etti.
İkinisan Caddesi'nin çok modern bir hale getirileceğin söyleyen Vali Zorluoğlu, İskele Caddesi başta olmak üzere diğer caddelerde de yeni düzenlemelerin yapılacağını müjdeledi.
  Otobüsler ve halk otobüslerinde elektronik bilet uygulamasına  geçileceğini söyleyen Vali Zorluoğlu, uygulamanın her yönüyle avantajlarının olacağını hatırlattı.
   Vali Zorluoğlu Toprakkale'de eski asfalt plentinin ömrünü doldurduğunu ve 63 dönümlük arsanın yeşil alan olacağını belirtti.
Konuşmasında özellikle huzur ve refahın kentlerin gelişmesinde önemli etkenler arasında olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, gazetecilerin değerlendirmelerini de not alarak, soruları da ayrıntılı olarak yanıtladı.
  Yaklaşık üç saat süren kahvaltılı basın toplantısı sonrası, Vali Zorluoğlu gazetecileri sıcak bir şekilde uğurladı.
   Bizler de Sayın Valimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Rabbim, bu memleketin gelişmesi yönünde taş üstüne taş bırakan herkesin yardımcısı olsun!

Nur_VAN Yemekçilik hizmette!

Güney Kıbrıs'ta yeni terör örgütü kuruldu!

Kim Jong-un ABD'ye açık açık meydan okudu

İsrail ateşkesi bozdu! Netanyahu can almaya devam ediyor

SDG ile Suriye hükümeti arasında 8 maddelik anlaşmada neler var?

Suriye karıştı çatışmalar alevleniyor! 71 kişi öldü

Fransa'dan nükleer silah hamlesi Tüm dünyayı tedirgin etti

İsrail hükümeti ateşkesi resmen onayladı

Suriye Geçici hükümeti ilk vergiyi Türkiye'ye kesti. Ticaret durma noktasına geldi

Arap Devletleri kapıları kapattı. Kaçıp akın akın Türkiye'ye gelmeye başladılar.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50