Mehmet Faruk AKGEYİK

Tarih: 19.08.2017 15:28

Van'a Yakışmayan kiralık Kamu Kurum Binaları

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda, kamu kurumlarının viran ve perişan haldeki binalarda vatandaşa hizmet etmeye çalıştığını hepimiz görmekteyiz.

Van depreminin üstünden, tam koskoca 6 yıl geçmesine rağmen kamu binaları bunu hala atlatamamış görünüyor ve bu Van’a hiç mi hiç yakışmıyor.

 Anlayamadığım konu,  paralarımı yok zamanlarımı? Vatandaşlar şaşırmış durumda; özelikle Maliye Bakanlığına bağlı Van Defterdarlık binası bunun en büyük örneği…

 Kimin ne yaptığı belli değil,  arşiv dosyaları üst üste, bankolar iç içe, bazı memurlar kravatlı, bazıları sakallı, bazıları ortada oturuyor; daha saat 13.40’ta vergilerini, cezalarını ödemeye gelen vatandaş randevu sırası bitti deniyor; Yani nerden, baksan Büyükşehir’e yakışmayan bir kamu kurumu.

 

 Kısaca, bir iki kurumdan başka birçoğu kurum vatandaşlara ait binalarda astronomik kiralarla güya Van’a hizmet ediyor.

Örneğin YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi; maddi sıkıntı içinde olduklarını herkes biliyor ama nedense şehrin en güzel yerinde arsaları varken, kısa sürede poliklinik hizmetleri verebilecekleri bina yapabilecekken gidip özel kişilere ait bir bina kiralayıp havadan para ödemek neyin aklıdır anlamak zor ve daha yazacak çok şeylerim var;  hemde belgeleriyle ama amaç yapıcı olmak, yıpratıcı olmak değildir.

Van Şehir stadı, Van’ın kanayan yarası Yıllarca gazeteci arkadaşların defalarca yazmasına rağmen bir türlü olumlu ve inandırıcı bir adım atılmadığını üzüntü içinde görmekteyiz.

Soruyorum; sizce Van’a bu fii çağından kalma Stat yakışıyor mu?

Yazdığım bu yazı, kimseyi germek ve karalamak değildir, gazeteci olarakta değil dostane Van’da yaşayan sade bir vatandaş olarak naçizane gözlemlerimdir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —